top of page

Bokaderos alldeles egna designer: Erik

Uppdaterat: 28 mars 2023


Här får ni lära känna vår kära kollega och UX/UI-designer! Erik är born and raised i Gävle och efter att ha pluggat lite allt möjligt blev han kär i programmet Industridesign. Han fastnade extra mycket för digital design och läste extra kurser i UI och UX (webbdesign och användarvänlighet). När han inte designar grejer för oss på Bokadero är han ute i naturen och lever ett friluftsliv, gärna med familjen. Vi har ställt några frågor till Erik:


Varför valde du att börja jobba på Bokadero? Jag kikade runt lite på jobb att ha under studietiden och såg att det fanns en annons om en praktikplats här. Tyckte att det var perfekt med en betald praktik, eftersom fokus då framförallt låg på lärande och mycket eget ansvar. Under studietiden jobbade jag ca 60 % och nu är jag tillsvidareanställd på heltid. Det roligaste var att få göra riktiga grejer från start. Sakerna jag ritade då är det som är lanserat nu. Det gick därför fort att utveckla sig själv och se resultat av sitt arbete.


Hur ser en dag ut för dig? En vanlig dag är först en digital incheckning med hela teamet, vilket är en riktigt bra start och mysigt att få höra allas planer. Sedan designar jag olika grejer till både hemsidan och rekryteringssystemet. Jag arbetar mest i designsystemet Figma och hittar inspiration och lösningar. Jag samarbetar närmast vår frontendutvecklare och såklart Jonas (VD & grundare av Bokadero). Någon gång i veckan åker jag till kontoret i Söderhamn för att hänga med kollegorna, annars kör jag mycket hemifrån.

Såhär kunde det se ut i Figma när Erik höll på med nya startsidan för bokadero.se

Vad är det bästa med att jobba på Bokadero? Absolut är det tilliten man får, både av Jonas och kollegorna. Jag känner att alla har sin egen plats och bidrar på sitt sätt. Direkt från start kom jag in i ett härligt och avslappnat gäng. Även fast det mesta sker digitalt och vi är utspridda över hela Sverige så har vi en gemenskap. Det är också kul att få vara så delaktig i planeringen för vad vi ska prioritera framåt och hur vi kan förbättra produkterna.


Sist, men inte minst, berätta en fun fact om dig: Jag har faktiskt varit med i SM i pardans!


Är du mer nyfiken på hur det är att jobba på Bokadero? Kika mer här: Bokadero

Comments


bottom of page