top of page

"Verktyget har varit avgörande i att vi kan hantera rekryteringsprocesserna själva"

Uppdaterat: 28 mars 2023

Sunda AB startades 2008 och man marknadsför och säljer rengöringsprodukter till privatpersoner och företag med inriktade rengöringsprodukter för proffstäd och fordonsvård. Sunda har sitt kontor i Gävle men är representerade i hela landet. Ett stort fokus är att ha miljöanpassade produkter och detta genomsyrar alla delar av kedjan; från fabrik och förpackningsstorlekar till deras extremt korta transportleder. Det mesta av produkterna tillverkas i Sverige, men de har också legotillverkning i Danmark och Finland.

Sunda vill främja lokala föreningar genom att ha tagit fram ett enkelt sätt för dessa att tjäna pengar. Istället för att föreningarna aktivt säljer produkter räcker det med att de delar en kod till personer som sedan själva går in och beställer online, vilket resulterar i en check till föreningen.


Tomas Molander, Verksamhetschef på Sunda, har valt Bokaderos rekryteringsverktyg för att hantera deras rekryteringar. Främst rekryterar de säljare och har arbetat fram en struktur på företaget som främjar tillväxt. Snart är det dags att expandera mer. Vi har ställt några frågor till Tomas:


Vad var det som gjorde att ni valde Bokaderos rekryteringsverktyg?

- Jag har tidigare jobbat inom HR och rekrytering i 10 år och vet hur tidskrävande rekryteringsprocesser kan vara. Det är väldigt viktigt att erbjuda en bra kandidatupplevelse och återkoppla till alla som ansöker. Vi får in ca 100 ansökningar per tjänst och har ingen HR-funktion, så det ligger på mig som verksamhetschef att läsa igenom ansökningar och höra av mig till kandidater.

- Med Bokaderos rekryteringsverktyg kan vi välja vilka urvalsfrågor kandidaterna ska svara på, skapa upp kolumner för att sortera ansökningarna och effektivisera processen. Har vi krav på körkort kan vi direkt se vilka som har det och inte. Tidigare har vi anlitat rekryteringsfirmor som gör första urvalet och köpt till annonsplatser. Här kan vi skapa annonsen, dela den på arbetsförmedlingen och i våra egna kanaler och ändå samla allt på samma ställe. Vi ser också vilka kandidater vi återkopplat till och inte, så ingen faller mellan stolarna i mailkorgen. Verktyget har varit avgörande i att vi kan hantera rekryteringsprocesserna själva.


Vad är det ni gillar med verktyget?

- Enkelheten. Jag har jobbat på världens näst största bemanningsföretag och skapat annonser i olika system och Bokaderos är väldigt lätt att arbeta i. Att kunna skapa egna urvalsfrågor är riktigt bra och inte behöva hantera ansökningar på mail. Prislappen är också billig kontra att köpa in annonser och rekryteringsföretag. Vi tänker även använda det för att bygga en kandidatbank.


Till vem skulle du rekommendera verktyget?

- Alla faktiskt. Oavsett om du söker sommarjobbare till ett stort företag och vill ha enkelheten eller är ett enmansföretag som vill spara tid när du rekryterar. Det är dock helt optimalt för oss som medelstort företag som ej har en HR-organisation. Optimalt för dem som inte har ekonomiska musklerna att köpa in rekryteringsprocesser varje gång för att någon eventuellt ska komma med X antal kandidater. Rekryteringsverktyget hjälper oss att spara tid och pengar.


Vill du läsa mer om Sunda? Då kan du kika in på deras karriärsida Sunda AB (bokadero.se) eller på www.sunda.se.


Vill du veta mer om Bokaderos rekryteringsverktyg kan du klicka här: Rekryteringsverktyg Bokadero | Bokadero.se eller kontakta någon av våra säljare.

Kommentare


bottom of page