top of page

"Det bästa med verktyget är att kunna involvera flera i rekryteringsprocessen"Wallbergs väljer Bokaderos rekryteringsplattform

Wallbergs är ett företag i entreprenadbranschen. Verksamheten består i huvudsak av krossning och försäljning av berg- och grusprodukter, markarbeten, trailertransporter. Företaget har sitt säte på Wallbergs industriområde på Bränta i Ljusdal och är en del av koncernen Branta AB.


Daniel Säll arbetar med HR och som kontorsansvarig på Wallbergs. Han har 15 år av bokföring i ryggen och han har i sina senaste tjänster haft personalansvar och jobbat med löner och rekryteringar. Wallbergs har en rekrytering ute just nu och Daniel valde att satsa på Bokaderos rekryteringsverktyg för att underlätta jobbet.


Verktyget ger möjligheten att inkludera alla ansvariga direkt i rekryteringen

- I de tjänster som kommit ut på Wallbergs har vi ibland rekryterat via kontakter och ibland via annonsering genom Arbetsförmedlingen. Oavsett hur vi rekryterat så har det alltid varit en massa mail som ska hanteras, CV:n som ska skrivas ut, sorteras, markeras och sedan delas ut till ansvarig på rätt avdelning. Inte nog med det så ska man hålla reda på vem man återkopplat till redan så ingen faller mellan stolarna! Bokaderos verktyg underlättar verkligen det arbetet. Det jag gillar allra bäst med verktyget är att flera kan vara inblandade i en rekrytering, säger Daniel.-Just nu söker vi en mekaniker/servicetekniker till Västra Götaland. Det är inte helt lätt att komma i kontakt med utbildade reparatörer med erfarenhet. I Branta koncernen ingår även Ljusdals Smide och när vi sökte svetsare till verkstan dit var det otroligt svårt att hitta utbildade svetsare. Att kunna ha en stående annons ute för att göra en intressekoll och på så sätt ha möjligheten att bygga en kandidatbank är toppen! fortsätter Daniel.


Wallbergs skickar startavgiften på 5 000 kr till Ljusdals IF

Wallbergs har valt att startavgiften ska gå till Ljusdals IF. Daniel önskar att fler kunde vara med och bidra till orten och föreningslivet.


Wallbergs är stora inom branschen men här har vi möjligheten att synas mer lokalt. Förhoppningsvis får det en större spridning i och med att folk från hela landet kommer hit för att spela. Sen att få bidra till orten och stödja föreningslivet känns såklart extra bra, avslutar Daniel.

Vill du veta mer om vad Wallbergs är intresserade av för typ av personer att anställa? Kolla på deras karriärsida här.

Vill du veta mer om Wallbergs som företag? Besök deras hemsida här.

Är du nyfiken på Bokaderos rekryteringsverktyg? Läs mer om verktyget här

Comments


bottom of page