top of page

Så gick Parator från 4 till 45 ansökningar med Bokadero.

Uppdaterat: 28 mars 2023


Att nå ut och hitta rätt kompetens har under en längre tid varit ett stort problem för Parator. Med en orderbok som fylls på kontinuerligt är det extra viktigt att ha rätt personer på rätt plats för att fortsätta kunna leverera i den takt man önskar. Men sedan något år tillbaka har man hittat en ny väg som hjälpt Parator att hitta fler kandidater till en lägre kostnad.


Tidigare har Parator annonserat i olika kanaler utan att riktigt lyckas nå ut till rätt personer och det var först hösten 2021 som Parator valde att testa Bokaderos rekryteringstjänst trots att man länge varit med i Bokaderos nätverk en längre tid.

"Vi har alltid tänkt att vi hittar våra potentiella kandidater via mun till mun eller annonser på en av Sveriges största jobbsidor som många inom våra bransch besöker. Men när vi tog mötet med Bokadero och fick en plan presenterad på hur vi skulle kunna jobba med dem så blev vi väldigt nyfikna att testa en annan väg med annonsering på sociala medier." berättar Jonas Svensson, VD Parator.


Från 4 till 45 ansökningar på tjänsten som montör - anställde 4 istället för 1.

Senaste annonseringen som Parator gjorde under augusti/september 2022 var då de sökte en montör till produktionen i Bollnäs.


"Tidigare när vi annonserat har vi fått in en handfull ansökningar och vi har haft svårt att få in rätt kompetens som vi sökt. Sedan vi började med Bokaderos annonsering så fick vi senaste tillfället in 45 ansökningar där 15 kändes väldigt intressanta för oss och där det slutade med att vi anställde 4 stycken istället för att enbart anställa en person som var utgångstanken." fortsätter Jonas Svensson.


Sparar också tid med smidig återkopplingstjänst.

Med Bokaderos rekryteringstjänst får Parator också ett sätt att hantera ansökningar på ett smidigt sätt, för innan de började använda Bokadero så var kanske inte antalet ansökningar ett problem men idag skulle det kunna vara ett problem om det inte vore för det smidiga verktyget Bokadero skapat.


"Det är väldigt skönt för oss att få in ansökningarna strukturerat i verktyget för att säkerställa att vi inte tappar bort något CV och att vi ser till att alla som sökt får ett mail på om vi gått vidare med andra. Med verktyget kan vi automatisera mail så att det sparar oss massor av tid." avslutar Jonas Svensson.


Statistik Parators annons för montör:

Antal exponeringar av annons i sociala medier: 86 858 exponeringar

Antal besök på annonssida: 460 besök

Antal ansökningar: 45 ansökningar

Antal som anställdes: 4 anställningar

Kostnad per anställning: 3 000 kr


Vill du veta mer om Bokaderos Rekryteringsverktyg? Läs mer här.

Eller kontakta någon av oss på Bokadero, hitta telefonnummer här.

Comments


bottom of page