top of page

"Bokaderos Rekryteringsverktyg är enkelt och flexibelt för oss som vill ha struktur"

Uppdaterat: 28 mars 2023


Ewa-Lotta Sköld, VD - Sörens El

Sörens el är ett familjeföretag som har löst Hälsingebornas el under 30 år. Idag ingår allt från service och installation till industriel, fiberinstallation och solenergi i tjänsteutbudet. Ewa-Lotta Sköld är VD´n som vågade sig in i en helt ny bransch efter att har jobbat inom banksektorn. Det har visat sig vara en perfekt matchning för de framtidsfokuserade delägarna. Så här berättar Ewa-Lotta:


- Det är spännande att kunna komma in med nya ögon och förbättra och utveckla olika processer för att de ska vara både effektiva och kvalitetssäkrade. En viktig del har varit att se över rekryteringsprocessen. Tidigare så kunde det komma in spontanansökningar till olika chefers mail, vilket innebar att vi inte hade någon samordning på intresserade kandidater och när vi hade en rekryteringsannons ute så fanns det risk att något mail försvann i det allmänna mailflödet.


- Dessutom har vi nu tillgång till hela Bokaderos nationella kandidatbank samt möjlighet att annonsera ut våra tjänster den vägen. På det viset ökar vi möjligheten att fånga upp kandidater från andra orter och så undviker vi risken att vi aktörer på den lokala marknaden bara ”köper över” personal från varandra. Vi har flera anställda som har flyttat hit från andra delar av landet.


Varför är det här en så viktig fråga för er på Sörens El?

- Ett av våra mål är att vara en attraktiv arbetsgivare. Kandidatupplevelsen är därför jätteviktig. Hur vi hanterar processen kommer att påverka deras uppfattning om oss oavsett om de blir anställda eller inte.

- Jag har stor respekt för de som söker jobb. Det är mycket press och personen känner sig ofta utlämnad eftersom det är så mycket personlig information i en ansökan. Därför är det viktigt att processen är säker, trygg och professionell vilket Bokaderos Rekryteringsverktyg hjälper oss med, bl a genom att det är GDPR-säkrat. Dessutom kan jag välja om det ska vara tvingande att bifoga en traditionell CV eller om det räcker med en enklare intresseanmälan.


Hur kom ni i kontakt med Bokadero?

- Jag har känt Jonas (VD, Bokadero) länge och när han startade upp med de lokala affärsnätverken så blev jag medlem i Söderhamn. Det är inspirerande träffar och intressanta talare. Jag, som de flesta andra, gör affärer med människor vi gillar och har förtroende för, så när han berättade om deras nya rekryteringsverktyg så kändes det som ett självklart alternativ att titta närmare på.

- Bokaderogänget är så proffsiga och har alltid kundnyttan i fokus. I sin utveckling tar de hjälp av oss kunder och frågar oss om vår upplevelse.


För mig är Bokadero som ett smörgåsbord av intressanta tjänster där jag kan plocka det jag vill ha.

Vad gjorde att du fastnade för Bokaderos Rekryteringsverktyg?

- Det här är det enkla och flexibla verktyget för det lilla eller medelstora företaget som vill ha struktur. Vi kan både jobba i det själva eller i samverkan med en rekryteringsfirma. Fördelen är att vi äger den administrativa processen och att kandidaten upplever att de söker jobb hos oss, inte genom en extern part. Det är en snygg landningssida och den hänger i ihop med vår profil och hemsida.


Vad är det som gör att du upplever systemet som enkelt?

- Eftersom det är webbaserat så kommer vi åt det enkelt och det är lättnavigerat. Vi kan hela tiden se var i rekryteringsprocessen en kandidat är.

- En annan sak som underlättar mycket, är att jag kan bjuda in andra chefer som är berörda av rekryteringen och vi kan göra interna kommentarer som alla ser. På det viset så håller vi ihop all information inför en rekrytering. Vi kan också kommunicera med kandidaten direkt genom systemet. Det gör att vi aldrig behöver leta efter information i mail.


Ewa-Lotta avslutar intervjun med en tänkvärd kommentar:

Rekryteringsprocessen är en viktig del av Employer Branding. Idag är det snarare arbetsgivaren som blir intervjuad av kandidaten, än tvärtom, så att vara genuin och kvalitetssäkra hela kedjan är avgörande. Det är när en kandidat säger, ”Jag väljer er”, som vi vet att vi har lyckats.

Vill du veta mer om Bokaderos Rekryteringsverktyg? Läs mer HÄR!

Comentarios


bottom of page